Energy Boost

Kun jij ook wel wat meer energie gebruiken? Sta jij ’s ochtends ook moeilijk op als de wekker gaat? Druk je minstens 2 keer op snooze voor je opstaat? Dan kun jij wel wat meer energie gebruiken. Energie gedurende de dag Trouwens je bent niet de enige.

De meeste mensen staan ’s ochtends niet fit op. Met wat koffie, een frisse douche en ontbijt lukt het ze wel op de starten. Maar ze starten al in het rood, onder het minimum. Werken geeft natuurlijk energie en kost ook energie. Aan het einde van je werkdag kom je toch moe thuis. Alles wat er dan nog moet gebeuren, voelt als een te grote opgave. Dit klinkt alsof je bijna over het randje bent. Maar dit is wel de dagelijkse realiteit van veel mensen. Kortom: we hebben bijna allemaal last van stress. Dat je bijna denkt dat stress het nieuwe normaal is geworden. Natuurlijk kan dat. Het kan zijn dat ons brein en lijf zich moet aanpassen aan de nieuwe hoeveelheid informatie en prikkels. Dat we evolutionair gezien nu even achterlopen met de technologie en de achterstand binnen tien jaar weer inhalen. Dan kijk je terug op vandaag en denk je: ‘ach even evolutiemomentje’. Maar stress voelt gewoonweg niet fijn en is ook grotendeels oplosbaar. Misschien wel makkelijker dan je denkt.

Think again

Een plek waar je die vraag zeker niet gaat oplossen is in je denken. Want- zoals weleens gezegd wordt- je kunt een probleem niet oplossen op de plek waar het is ontstaan. Dat geldt zeker voor je denken. Want let’s face it. Jij bent waarschijnlijk ook verslaafd aan je denken. Ja jij ook! Zeg eens eerlijk: kun je nu als ik het je vraag meteen stoppen met denken en dan 5 minuten helemaal niets denken? Denk er eens over na ?. Nee hé. Dan ben je dus hooked aan je gedachtes. Net als bijna iedereen trouwens. Alleen zien we dit niet als verslaving. Ook omdat het minder zichtbaar is als een verslaving aan eten of drank of drugs. Maar ook deze verslaving is heel ongezond. Want het zorgt in je leven voor gevoelens van niet gelukkig zijn, stress klachten, burn-out maar ook nooit tevreden zijn: je welzijn en je gezondheid. Heb jij je weleens gelukkig gedacht? Meestal ben je namelijk gelukkig als je niet denkt. Als je gedachtes even uit staan. Maar dat komt bijna nooit voor. Want elke gedachte roept een nieuwe op en er is bijna nooit pauze tussen gedachtes. Gedachtes hebben ook de neiging zich te herhalen en zorgen dus voor routine en herhaling. Meestal pik je ook nog gedachtes op uit je omgeving. Het vervelende aan denken is dat de meeste gedachtes negatief zijn. Je kunt jezelf binnen 10 minuten helemaal de put in denken. Stel je verliest je baan door een reorganisatie of de kans bestaat dat. Wedden dat je binnen no time jezelf in een kartonnen doos heb gedacht? En dat je alles kwijtraakt, je koophuis etc. Meestal gebeuren dat soort dingen helemaal niet. Niets voor niets heten dat doemscenario’s. Maar die gedachtes zijn vervuilend voor je lijf, je brein en ook de mensen om je heen. Als je echt last hebt van stress, dan heb jezelf letterlijk vast gedacht. Er is geen ruimte meer tussen je gedachtes. Dat kost je heel veel energie. Bovendien hebben gedachtes een lage trilling waardoor je energie ook lager wordt.

Wat kun je dan doen om even een pauze in je denken in te lassen?

Simpel, stoppen met doen. En even zijn. Stel jezelf eens de vraag: wat wordt mijn volgende gedachte? En volg dat eens. Grote kans dat je dan even een pauze krijgt. Onderstaande oefening gaat je helpen energie te stromen in je lijf. Ook dat helpt je heel simpel om uit je denken te komen. Hoe vaker je even tijd neemt om te zijn, hoe meer ruimte er ontstaat tussen je denken en relaxter je wordt. Geef je energie een boost dus. https://youtu.be/8h6_ElwGjWQ www.methode-eigen.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.