Een eerlijk stukje vlees met de smaak van vroeger

Een eerlijk stukje vlees met de smaak van vroeger Lijkt het zo, of smaakte het vlees vroeger veel lekkerder dan tegenwoordig…? ,,Dat is in veel gevallen echt zo’’, vertelt Huub Marsman van het bedrijf Samen Een Koe Kopen (SEKK). Hij legt uit: ,,Het vlees dat we in de supermarkten kopen, is vaak de dag ervoor geslacht.

De dieren gaan naar het slachthuis, het vlees wordt direct verwerkt, verpakt en naar de supermarkten getransporteerd. Daardoor bevat het vlees nog relatief veel vocht. Je ziet vaak ook zo’n matje in de verpakking liggen onder het vlees. Dat is bedoeld om het vocht op te nemen. Het vlees verliest daardoor ook gewicht, terwijl je dat extra gewicht wel betaald hebt!’’ Vier jaar geleden werd de basis gelegd voor SEKK, een bedrijf dat Nederlands kwaliteitsvlees rechtstreeks van boer naar bord transporteert. Vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, traceerbaar en zonder toevoegingen, tegen een eerlijke prijs. Huub Marsman: ,,Het rundvlees wordt bij ons niet direct verwerkt, het ligt eerst twee tot drie weken te rijpen. Dat resulteert in mals, smaakvol en sappig vlees. Je herkent het aan de donkere kleur. Klanten vertellen ons dat ze de smaak herkennen van vroeger. Als het vlees gebraden wordt, ruikt het in huis weer net zoals vroeger bij oma thuis.’’ Na de succesvolle introductie van het concept ‘samen een koe kopen’ is men op veler verzoek ook op zoek gegaan naar goed varkensvlees. Inmiddels is als derde bedrijfstak kip aan het assortiment toegevoegd. Bijzonder hierbij is dat het kippenvlees klantspecifiek wordt versneden. Zo kunnen bijvoorbeeld drumsticks of kipvleugels worden besteld. Een speciale divisie van PostNL zorgt voor het gekoelde transport. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale koelcontainers, die in het belang van de voedselveiligheid verzegeld worden getransporteerd. Voor zowel het rundvlees, het varkensvlees als het kippenvlees geldt dat het dier pas wordt geslacht wanneer de koop gesloten is. Hieraan is ook de naam van het bedrijf ontleend. Je koopt immers samen met andere kopers het vlees van het dier. Speciaal voor de lezers van Lijf & gezondheid geldt 10% korting op de aankoop van het eerste pakket met bestelcode: "PROBEERNU" Kijk op www.sameneenkoekopen.nl voor meer informatie.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.