Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

De gevolgen van hersenletsel

Natascha had vroeger energie voor tien. Voor haar werk als analist vloog ze geregeld naar booreilanden om audits af te nemen. Ze was gelukkig met haar man en had een mooi gezin met een zoon en dochter. Totdat Natascha op 26 november 2012 getroffen werd door een hersenbloeding en hersenletsel opliep. Haar dochtertje van zes jaar vond haar op de overloop.

Heliomare Hersenz

Voor deze groep is het behandelprogramma Hersenz ontwikkeld, welke in Noord-Holland door Heliomare wordt aangeboden op meerdere locaties. Kenmerkend voor deze behandeling is het samenhangende en complete aanbod van verschillende behandelingen voor cognitieve, emotionele en fysieke aspecten.

Verder met hersenletsel

De gevolgen van hersenletsel veranderde het leven van Natascha ingrijpend.

“Na de hersenbloeding werd ik sneller boos, mijn gevoel was weg. Ik wist dat het mijn kinderen en mijn man waren, maar het deed me helemaal niets. Ook lukte het niet om mijn baan te behouden. Uiteindelijk ben ik door mijn huisarts verwezen naar Hersenz.”

Dat was keihard werken en zeker niet altijd even makkelijk, geeft ze toe.

“Ik werd soms flink achter mijn broek aan gezeten. Nu kan ik mijn rechterhand weer gebruiken. Ik kan dingen pakken als ik ernaar kijk en mijn hoofd erbij houd. Ik kon niet meer schrijven met rechts. ‘Dan schrijf je toch gewoon met links’, zeiden ze. Dat lukt nu ook.”

Zelfvertrouwen

Door de behandeling van Hersenz leerde Natascha beter omgaan met haar beperkingen.

“Dat is een pluspunt, zeker omdat ik alleen woon. Ik ben vaak op mezelf aangewezen. Ik ben erg dankbaar dat ik sommige dingen weer zelf kan. Hersenz heeft me zelfvertrouwen gegeven.”

Zonder Hersenz had Natascha in een speciale woonvoorziening gezeten met 24-uurs zorg, is haar overtuiging. Nu woont ze zelfstandig.

“Sinds Hersenz heb ik weer grip om mijn leven. Ik weet nu wat de effecten van mijn hersenletsel zijn en hoe ik daarmee goed kan omgaan.”

Informatiebijeenkomst over behandeling in de chronische fase bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Wanneer: woensdag 27 september 2017
Voor: verwijzers, cliënten (en netwerk) en geïnteresseerden
Tijdstip: 17.30 – 20.00 uur
Locatie: Heliomare Aalsmeer
Aanmelden via: m.lakeman@heliomare.nl
Meer informatie: www.heliomare.nl/hersenz

Deel dit bericht op

Lees ook

» Hoe herken je een beroerte?
» Acupunctuur bij hooikoortsklachten
» Met deze tips beperkt u de uitstoot van de tuinhaard
» Alka® Crème
» Informatieavond Type 1 Diabetes
Redactie

21-09-2017 om 11:27

Tags:


Reageren op dit artikel