De gevolgen van hersenletsel

De gevolgen van hersenletsel Natascha had vroeger energie voor tien. Voor haar werk als analist vloog ze geregeld naar booreilanden om audits af te nemen.

Ze was gelukkig met haar man en had een mooi gezin met een zoon en dochter. Totdat Natascha op 26 november 2012 getroffen werd door een hersenbloeding en hersenletsel opliep. Haar dochtertje van zes jaar vond haar op de overloop. Heliomare Hersenz Voor deze groep is het behandelprogramma Hersenz ontwikkeld, welke in Noord-Holland door Heliomare wordt aangeboden op meerdere locaties. Kenmerkend voor deze behandeling is het samenhangende en complete aanbod van verschillende behandelingen voor cognitieve, emotionele en fysieke aspecten. Verder met hersenletsel De gevolgen van hersenletsel veranderde het leven van Natascha ingrijpend.
“Na de hersenbloeding werd ik sneller boos, mijn gevoel was weg. Ik wist dat het mijn kinderen en mijn man waren, maar het deed me helemaal niets. Ook lukte het niet om mijn baan te behouden. Uiteindelijk ben ik door mijn huisarts verwezen naar Hersenz.”
Dat was keihard werken en zeker niet altijd even makkelijk, geeft ze toe.
“Ik werd soms flink achter mijn broek aan gezeten. Nu kan ik mijn rechterhand weer gebruiken. Ik kan dingen pakken als ik ernaar kijk en mijn hoofd erbij houd. Ik kon niet meer schrijven met rechts. ‘Dan schrijf je toch gewoon met links’, zeiden ze. Dat lukt nu ook.”
Zelfvertrouwen Door de behandeling van Hersenz leerde Natascha beter omgaan met haar beperkingen.
“Dat is een pluspunt, zeker omdat ik alleen woon. Ik ben vaak op mezelf aangewezen. Ik ben erg dankbaar dat ik sommige dingen weer zelf kan. Hersenz heeft me zelfvertrouwen gegeven.”
Zonder Hersenz had Natascha in een speciale woonvoorziening gezeten met 24-uurs zorg, is haar overtuiging. Nu woont ze zelfstandig.
“Sinds Hersenz heb ik weer grip om mijn leven. Ik weet nu wat de effecten van mijn hersenletsel zijn en hoe ik daarmee goed kan omgaan.”
Informatiebijeenkomst over behandeling in de chronische fase bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Wanneer: woensdag 27 september 2017 Voor: verwijzers, cliënten (en netwerk) en geïnteresseerden Tijdstip: 17.30 – 20.00 uur Locatie: Heliomare Aalsmeer Aanmelden via: m.lakeman@heliomare.nl Meer informatie: www.heliomare.nl/hersenz

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.