5 tips van de keuringsarts voor uw 75 plus rijbewijskeuring!

U heeft binnenkort een afspraak bij een keuringsarts voor uw rijbewijskeuring? Een goede voorbereiding maakt het bezoek minder spannend.

TIP 1. ZORG DAT U ALLES MEE HEEFT.

In uw afspraak bevestiging staat omschreven wat u mee moet nemen. Voor 75+ rijbewijs keruing geldt het volgende:

TIP 2. ZORG DAT U ER VERZORGD UITZIET.

De keuringsarts beoordeelt in het gesprek uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Naast de beoordeling van uw algemene lichamelijke conditie, kijkt de keuringsarts ook of uw geestelijke conditie goed is. Er verzorgd uitzien draagt bij aan een positieve observatie van uw geestelijke conditie.

TIP 3: ZORG DAT U WEET WELKE AANDOENING U HEEFT.

Als er sprake is van een aandoening is het belangrijk dat u dit goed kunt uitleggen aan de keuringsarts. Ook als u bijvoorbeeld medicijnen erbij slikt. Wat betekent de aandoening voor u in uw dagelijkse leven? En wat zijn eventueel de consequenties die bij de aandoening horen. Voor de keuringsarts is het belangrijk dat u dit weet en het kunt uitleggen.

 TIP 4: NEEM IEMAND MEE ALS U DAT PRETTIG VINDT.

Twee weten meer dan één. Maar spreek wel af dat degene die u meeneemt alleen wat zal zeggen als de keuringsarts daar om vraagt en niet de leiding neemt over het gesprek.  

 TIP 5: BENT U NERVEUS? ZEG DIT DAN.

Als u niets zegt en u bent heel nerveus, kan de arts een verkeerd beeld van u krijgen. Bent u nerveus, of is er een bijzondere omstandigheid waar de keuringsarts rekening mee dient te houden, vertel dit dan. Als er net iets is gebeurd in uw omgeving en u bent daar nog van slag van, dan kunt u dat zeker vertellen. Het is menselijk dat u gespannen kunt zijn voor de rijbewijs keuring. U kunt het dus gewoon tegen de keuringsarts zeggen.

Met deze vijf tips kunt met een gerust hart naar de keuring gaan. Maar als u nog vragen over uw keuring heeft of een afspraak wilt maken of andere vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. www.voor-keur.nl of telefonisch 085 0607065. 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.