Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 4,50 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Zwangerschapszwemmen in De Heerenduinen

Wie zwanger is en in conditie wil blijven kan nu wekelijks in groepsverband zwangerschapszwemmen in het extra verwarmde water van het doelgroepenbad in De Heerenduinen.

De les biedt de mogelijkheid om ongeveer 10 minuten te acclimatiseren, waarna een half uur achtereen wordt geoefend. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen komen in dit halfuur ook aan bod.

Oefenen in water

Het is een van de weinige bewegingsvormen die tijdens de zwangerschap gedaan kan worden. Het is het heerlijk om even ‘gewichtloos’ te kunnen bewegen en in conditie te blijven. De oefeningen bevorderen de bloedcirculatie en de spierfuncties, ontlasten spiergroepen en gewrichten en helpen eventuele pijnklachten te verminderen.

De opwaartse druk en de ontspannende werking in water van 32,5 graden kunnen een gunstige invloed hebben op zwangerschapsklachten, zoals bijvoorbeeld rugpijn, schouder- en nekklachten en verhoogde spierspanning. Ook werkt het oefenen in het extra warme water stimulerend op de ademhaling en de bloedsomloop van jezelf en jouw baby. Tijdens de lessen worden er natuurlijk veel ervaringen door de deelnemers uitgewisseld.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten materiaal zoals plankjes, foamslangen, ballen en opblaasbandjes om zo gewichtloos te kunnen bewegen. Je voert de oefeningen altijd op je eigen niveau en in eigen tempo uit.

Het is verstandig voor deelname even te overleggen met de verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Zo ben je er zeker van dat er geen bezwaren zijn om mee te doen. Je hoeft niet te kunnen zwemmen. De beweegbare bodem van het doelgroepenbad kan zodanig worden ingesteld dat iedereen kan staan.

Het zwangerschapszwemmen vindt iedere week plaats op dinsdagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur. Aanmelden kan door het digitale formulier in te vullen op www.fysiodriehuis.nl. Informeer ook naar de andere medische zwemlessen op woensdag en vrijdag.

Meer weten?

Bel 0255-516367 of mail naar info@fysiodriehuis.nl.
Michiel Langbroek, Algemeen Fysiotherapeut

Deel dit bericht op

Lees ook

» Thuis fit met Carlos Lens
» Start nú met je goede voornemens
» Het geheim van gezond ouder worden
» Afvallen door voor het eten een half uurtje te wandelen
» Sporten, blijft een dingetje!
Redactie

06-02-2018 om 14:32

Tags: , ,


Reageren op dit artikel