Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Zo veelzijdig is de citroen!

De citroen zie je misschien als een gele, zonnige vrucht met een hoog vitamine C gehalte. Maar de citroen is veel meer dan dat! De natuur heeft de citroen een aantal verbazingwekkende kwaliteiten meegegeven!

Milieuvriendelijk

De citroen is onmisbaar bij het koken en bakken of in je saladedressing. Maar je kunt de citroen ook heel duurzaam gebruiken. Ben jij je bijvoorbeeld bewust welk effect een synthetisch schoonmaakproduct heeft op het milieu? Dat is niet mis! Wil jij het anders aanpakken, dan kun je de citroen voor de schoonmaak gebruiken. Hij heeft desinfecterende eigenschappen, is antibacterieel en te gebruiken zonder dat je het milieu schade toebrengt. Zo verwijdert de citroen op een snelle en simpele manier vet en vuil uit je wastafel en douche.

Anti-jeuk

Dit gele vruchtje doet meer! Heb je wel eens een pijnlijke, jeukende bijensteek gehad? Een klein beetje citroensap (zuur) verlicht de pijn direct. Knijp een beetje citroensap op een watje en dep het op de steek. Dit helpt trouwens ook bij muggenbeten, dus ideaal om een paar citroenen bij je te hebben als je gaat kamperen.

Helende werking

Tot slot werkt de citroen helend bij spierpijn of stijve spieren na het sporten. Meng een beetje citroen-, amandel- en gemberolie. Masseer hiermee de pijnlijke plekken. Ook koortsblaasjes genezen een stuk sneller met deze olie. Gewoon een paar keer per dag aanbrengen.

Homemade citroenlimonade!
Natuurlijk blijft de citroen ook gewoon lekker als voedingsproduct. Bijvoorbeeld als citroenlimonade op een warme zomerse dag. Die maak je gewoon zelf.

Benodigdheden

2dl water  200gr rietsuiker  sap van 4 citroenen  1 liter prikwater  1 limoen in plakjes

Zo maak je het
1. Kook het water in een pan en smelt hierin de suiker.
2. Laat de siroop ongeveer 4 uur afkoelen.
3. Meng met het citroensap en prikwater.
4. Serveer de limonade in ijskoude glazen (of een grote kan) met ijsklontjes en limoenschijfjes.

Meer groene tips en recepten vind je op www.livegreenmagazine.nl

Deel dit bericht op

Lees ook

» Begin 2017 met een gezond weekmenu!
» Eet je gelukkig
» Zalm op de BBQ
» Massaal aan het hennepzaad?
» Minder snel dood dankzij de noot
Sigrid Koeleman

17-05-2017 om 16:20

Tags: ,


Reageren op dit artikel