Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 4,50 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Sinds enkele maanden is het mogelijk deel te nemen aan meditaties en gesprekken die worden gehouden in buurtcentrum de Kern. De meditaties worden begeleid door Volker Hinten, gecertificeerd mindfulness leraar. De gesprekken hebben zelfonderzoek als uitgangspunt, geïnspireerd door Advaita Vedanta.

Advaita Vedanta is een drieduizend jaar oude bevrijdingsleer, een van de oerbronnen van het Hindoeïsme. De oudste filosofische bronnen van de Advaita Vedanta zijn de Upanishaden, De oude en bekendste Upanishaden ontstonden in de 8e tot 6e eeuw v. Chr., de periode die gedeeltelijk voorafgaat aan en gedeeltelijk samenvalt met die van het optreden van de Boeddha, Confucius, Pythagoras en Herakleitos.

Advaita Vedanta is geen religie met een eigen organisatie of Godheid, maar een, in wezen zeer simpele, verwijzing vanuit dualiteit naar eenheid. Niet wezenlijk anders dan de verwijzingen van de Christelijke Mystici zoals J Böhme, MeisterEckhart, Hildegard von Bingen en vele anderen. Ook de moslims kennen deze stroming welke dan weer Soefisme wordt genoemd. ( Denk aan dichters zoals Rumi) Waar de mystici het hebben over de “Unionmystica” (de eenwording met God) heeft advaita vedanta het over zelfrealisatie. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de mogelijkheid van elk levend wezen deze in grond, in zichzelf te ontdekken, te realiseren.

De wekelijkse meditatie en gespreksbijeenkomsten vinden plaats op zondagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur. Deelname kost € 7,- per keer en is voor de eerste keer alleen mogelijk na aanmelding. mail: info@mindfulness-holland.nlof via 06-30003065.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Mindfulness als medicijn
Redactie

13-12-2018 om 15:44

Tags: , ,


Reageren op dit artikel