Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bijvoorbeeld reuma, Parkinson of astma kunnen problemen ontstaan met het bewegingsapparaat. Iemand is dan geneigd om minder te bewegen, terwijl blijven bewegen juist heel goed is!

week van de oefentherapie

De oefentherapeut maakt je bewust van jouw eigen fysieke mogelijkheden en coacht je bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van jouw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met dagelijkse activiteiten. Ervaar zelf wat oefentherapie voor jou kan betekenen!

Week van de Oefentherapie 2018

De Week van de Oefentherapie 2018 vindt plaats in week 40: 1 t/m 7 oktober 2018. Tijdens deze week organiseren oefentherapeuten door het hele land diverse activiteiten. Klik op het oranje tabblad rechtsboven voor een overzicht of klik hier.

Facebook

Kijk ook op de Facebook-pagina om te volgen wat er allemaal wordt georganiseerd!

Deel dit bericht op

Lees ook

» Start nú met je goede voornemens
» Saaie televisieprogramma’s maken dikker
» ZorgSpecialist als nieuwe hoofdsponsor van de Grachtenloop
» In de flow bewegen door muziek
» Krachttraining noodzaak voor mooi, strak figuur
Redactie

04-10-2018 om 14:34

Tags: ,


Reageren op dit artikel