Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Het bestuur van de Stichting Reclame Code (SRC) heeft dinsdag 16 december2014  besloten dat er beperkingen komen voor voedingsmiddelenreclame gericht op kinderen tot en met 12 jaar (was 7 jaar).

Voor bepaalde producten mag geen reclame meer worden gemaakt gericht op deze doelgroep. De aanpassing van de Reclamecode voor Voedingsmiddelen lijkt een vooruitgang, maar door alle uitzonderingsbepalingen in de code zullen kinderen nog steeds veelvuldig worden blootgesteld aan marketing voor ongezonde levensmiddelen, constateert de Consumentenbond.

De Consumentenbond gaat zijn bezwaren voorleggen aan staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid). De Consumentenbond zit in het bestuur van de SRC, maar heeft geen vetorecht, waardoor de nieuwe code toch is aangenomen.
Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Met de nieuwe code probeert de levens middelenindustrie goede sier te maken, maar uiteindelijk is het weinig meer dan een zoethoudertje.

Voedingsmiddelenreclame

Er mag bijvoorbeeld geen voedingsmiddelenreclame meer worden gemaakt, gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Maar verpakkingen en winkelschappen zijn hiervan uitgezonderd. Een kinderidool mag dus nog steeds op een levensgroot display in de winkel ongezonde producten promoten. Dat is onbegrijpelijk.’

‘De Consumentenbond pleit samen met de Hartstichting al sinds 2006 voor een stop op kidsmarketing voor ongezonde voedingsmiddelen. Al eerder is gebleken dat de levensmiddelenindustrie onvoldoende zelfregulerend vermogen heeft voor een adequate reductie van ongezonde kinderreclame.

En nu blijkt wederom dat je de bescherming van kinderen niet kunt overlaten aan de industrie, die heeft hele andere belangen. Wij zullen daarom nogmaals bij de politiek aandringen op wettelijke maatregelen, de overheid moet snel en daadkrachtig ingrijpen.’

Bron www.consumentenbond.nl

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Massaal aan het hennepzaad?
» Een green life voor een goede gezondheid
» Een huidallergie is te vermijden
» Gezonde voeding en gedachtekracht
» Beef goulash soep
Redactie

05-01-2015 om 12:59

Tags: , ,


Reageren op dit artikel