Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Een opmerkelijke conclusie van Zweedse onderzoekers. Hoe saaier we een televisieprogramma vinden, hoe meer we geneigd zijn om ongezonde dingen te gaan eten. Je zou dus kunnen stellen dat saaie televisieprogramma’s indirect dikmakers zijn. Heb je moeite om de verleiding van ongezonde snacks te weerstaan? Hou ze dan uit de buurt en zorg ervoor dat je alleen spannende programma’s bekijkt…!

Voor het kleinschalige onderzoek werden achttien vrouwen geobserveerd tijdens het kijken naar verschillende televisieprogramma’s. Tijdens een aflevering van een populaire Zweedse comedyserie werd opvallend minder snel gegrepen naar snacks dan tijdens een lezing over kunst. De vrouwen kregen, naast de televisieprogramma’s, ook een tekst over insecten voorgelegd.
Ook bij het lezen van die tekst werd meer gesnackt dan bij het kijken naar de comedyserie. De uitkomsten waren opvallend. Tijdens de lezing over kunst nam het eten van snacks toe met maar liefst 52% ten opzichte van de sutuatie tijdens de comedyserie. Het lijkt er dus ook dat we meer gaan eten tijdens het bekijken van televisieprogramma’s naar mate we ons meer vervelen. Vaak grijpen we dan naar een zak chips, een pak koek of een stuk kaas. Wie ongezonde eetgewoonten wil voorkomen kan er het beste voor zorgen dergelijke snacks niet in huis te halen en in plaats daarvan te kiezen voor bijvoorbeeld schijfjes komkommer, wat olijven of kerstomaatjes.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Depressie
» Paniekstoornis? Zeven doe-het-zelf tips!
» Optimale gezondheid creëren?
» Probiotica voorkomen piekeren en depressies
» De therapeutische werking van dieren
Redactie

05-12-2014 om 11:35

Tags: , , ,


Reageren op dit artikel