Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Last van stress…? Probeer dan niet teveel televisie te kijken. Hoewel we de televisie doorgaans beschouwen als een bron van vermaak en een middel om te ontspannen, blijkt het effect averechts te zijn wanneer we al last hebben van stress. Het roept vaak gevoelens van schuld op, die het positieve effect verdringen.

Televisie en stress

We hebben een drukke dag achter de rug, we hebben ons druk gemaakt over allerlei zaken en we willen vervolgens even ontspannen. Gebleken is dat veel mensen zich vervolgens schuldig voelen als ze de televisie aanzetten of gaan surfen op het internet. Ze voelen zich er soms ongemakkelijk bij of ze voelen zich schuldig, omdat ze eigenlijk wel iets beters te doen hebben.
Dat resulteert erin dat ze zich na afloop nog steeds niet voldoende vitaal voelen. Het gewenste ontspannende effect treedt slechts in beperkte mate op of wordt geheel teniet gedaan door het schuldgevoel.
Laat je ook niet verleiden om het bord eten mee te nemen naar de televisie. Neem juist de tijd om rustig en ontspannen te eten en er bewust van te genieten. Maak vervolgens een wandeling of lees een boek, in plaats van de televisie aan te zetten.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Online geheugentraining senioren
» Het mysterie van het vrouwelijk orgasme
» Ontdek jezelf, kies je kleur!
» Het Geheim van Gezondheid
» Geldzorgen
Redactie

08-01-2015 om 15:29

Tags: , ,


Reageren op dit artikel