Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (13 stem, gemiddelde: 4,69 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

HALVA…

Wat is het en hoe gezond is het?

Sumsum halva is een zoete delicatesse met als hoofdbestandsdeel Etiopisch sesamzaad.
Deze lekkernij wordt met name in het Midden-Oosten en Oosten genuttigd als dessert, bij de koffie en als tussendoortje. Halva is niet alleen populair vanwege de smaak maar ook door de gezonde omega’s die het bevat. Het is rijk aan ijzer en heeft een positief effect op het cholesterolgehalte en de spijsvertering. In Halva zit ook een grote dosis vitamine A, B en E. Met name die laatste is een krachtig anti- oxidant dat bekend staan als zalvend voor de (ouder wordende) huid en onmisbaar is bij het onderhouden van een gezond immuunsysteem. Overigens zijn de producten van Sumsum & Co gifvrij en diervriendelijk tot stand gekomen en uitermate geschikt voor veganisten.

TAHINI & DADELHONING

De Sumsum tahini is met name populair bij foodies die houden van zelfgemaakte hummus en dressing voor groenten, vlees en vis. De zuivere dadel honing is een perfecte suikervervanger en houdt ook prima stand in warme bereidingen. Naast deze twee bestsellers verkoopt Sumsum ook ruim 20 soorten thee zonder toevoegingen die zowel warm als koud te drinken zijn als thee en icetea. Menig Sumsum fan maakt van de theesoorten een siroop waarmee limonade, cocktails en mocktails worden verrijkt.

GERECHTEN

Met halva en tahini is het prima koken en desserts maken, zo ook voor de bekende Nederlandse patissier Jurgen Koens en chef Wouter Weststrate die beiden gerechten maakte om te delen met vrienden en familie. De recepten zijn uitgebracht in een receptenboekje dat je hier kunt vinden: receptenboekje

Amsterdam bezit de eerste en enige halva delicatessenwinkel in Europa en is naast een hotspot voor lokalen ook razend populair bij toeristen uit de hele wereld. De winkel aan de Heiligeweg 7 is inmiddels een jaar open en trekt maandelijks honderden foodies uit alle provinciën en continenten. Het gros stapt bloednieuwsgierig over de drempel om te komen kijken en proeven. Want, de bestsellers Halva en Tahini zijn nogsteeds vrij onbekend bij het grote publiek. Diegenen die de Halva herkennen zijn onder de indruk van de ruim 40 smaken waaruit te kiezen valt en vallen al seen blok voor de smaakcombinaties.

Doe mee en maak kans op een SUMSUM verwenpakket
t.w.v. € 75,- per stuk

Wij mogen deze maand twee keer een pakket weggeven t.w.v. € 75,- per stuk met hierin:

• Een pot Tahini
• Een pot Dadel honing
• Een doos Halva koekjes
• Een stuk Halva naar keuze van 200 gram
• Twee thee soorten
• Een dadel fruitreep

Sumsum

Wat moet je doen?

• Like onze social media kanalen via onderstaande linkjes
• Vertel ons in een reactie hieronder welk recept je denkt te kunnen maken met de tahini

Facebookpagina van Sumsum
Facebookpagina van Lijf & Gezondheid

Kijk op op de facebookpagina voor meer informatie

Deel dit bericht op

Lees ook

» Win actie! 5x 2 kaarten voor Better Health Event!
» Ontzuur uw lichaam
» Test met de Whole Body Cryo Sauna
» Recept Gadogado + mail en win!
» Vrij van Veggie Food Fair
Redactie

10-05-2017 om 12:06

Tags: ,


Reageren op dit artikel