Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Soep van zoete aardappel en wortel

De zoete aardappel, bataat of batata dushi zoals wij hem op Curacao kennen, heeft veel weg van een aardappel maar is eigenlijk een knol. Naast dat hij van nature een heerlijke, zoete smaak heeft, zit hij bomvol vitamine A en C, calcium, magnesium, kalium en anti-oxidanten. Hier vinden we 2 verschillende soorten in de schappen: één met oranje vruchtvlees en één met crèmekleurig vruchtvlees. Ik kies zelf altijd voor de oranje variant vanwege de prachtige kleur. De zoete aardappel valt bij kinderen ook erg in de smaak vanwege de natuurlijke, zoete smaak. Zeker proberen dus, deze heerlijke soep!

Zoete Aardappelsoep met Wortel

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de soep

40 gram boter

100 gram witte ui, in blokjes

1 selderie stengel, in plakjes

500 gram zoete aardappel (liefst oranje), in blokjes

100 gram wortel, in plakjes

1 liter groentebouillon of kippenbouillon (bij voorkeur huisgemaakt)

versgemalen peper en zeezout

Om te garneren

4 eetlepels lente-ui, in ringen

4 eetlepels geklopte room, aangemaakt met een snufje zout

1 theelepel walnoten, in stukjes

Bereidingswijze

Smelt de boter in een kleine soeppan en laat de ui en selderie hier 5 minuten zachtjes in sudderen. Voeg de zoete aardappel, wortel en een snufje zout toe, schep om, doe de deksel op de pan en laat de groenten 10 minuten ‘zweten’.  Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.  Laat een beetje afkoelen en pureer alles in een blender. Warm de soep weer op in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel geklopte room, lente-ui en wat gehakte walnootjes.

www.wild-cooking.com

 

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Alcoholvrije feestelijke drankjes
» Vietnamese Springrolls gepocheerde kip
» Bananencake pecannoten en chocolade
» Groene smoothie!
» Het zijn je hormonen, aldus Ralph Moorman
Redactie

12-05-2016 om 11:50

Tags:


Reageren op dit artikel