Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Een goed onderhouden toilet telt niet veel meer schadelijke bacteriën dan andere ruimtes in huis.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Gedurende een periode van twee maanden werden de oppervlakken in toiletruimtes onderzocht op de aanwezigheid van schadelijke bacteriën. Daaruit bleek onder meer dat op de toiletbril van vrouwentoiletten vaak bacteriën uit de vagina leven, terwijl de zitting van het herentoilet vooral wordt bevolkt door darmbacteriën.

Schoon toilet?

Opvallend is echter dat het overgrote deel van die bacteriën afkomstig was van de huid en niet uit de uitwerpselen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat een schoon toilet dus per definitie meer of minder gezond is dan andere ruimtes in het huis. Een belangrijke stap in het voorkomen van een bacteriële infectie is overigens het regelmatig goed wassen van de handen.

Bacteriën bevinden zich overal om ons heen, niet alleen in het toilet. Vooral veel aangeraakte zaken als deurknoppen, trapleuningen, telefoons, pinautomaten en winkelwagentjes kunnen veel bacteriën bevatten. Onderzoek wijst uit dat bacteriën en virussen vooral via de handen worden overgebracht.
Was dus regelmatig de handen met water en zeep.

Deel dit bericht op
Redactie

23-12-2014 om 13:08


Reageren op dit artikel