Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Schedelacupunctuur na een beroerte

Schedelacupunctuur na een beroerte is een goede aanvulling op de reguliere revalidatietherapie (fysiotherapie, ergotherapie en logopedie), met acupunctuur wordt er op energetisch niveau aan het herstel gewerkt. Met deze combinatie van therapieën wordt een zo gunstig mogelijk herstel bewerkstelligd.

Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk na het vaststellen van een doorgemaakte beroerte te beginnen met acupunctuur behandeling. Schedelacupunctuur stimuleert de hersenen nieuwe verbindingen te maken zodat de functie van de hersenen gedeeltelijk of soms geheel herstelt.

Bij schedelacupunctuur worden zones op de schedel aangeprikt welke corresponderen met hersenweefsel met een specifieke functie. Zo is het mogelijk om verschillende vormen van afasie te behandelen met schedelacupunctuur, maar ook motorische problematiek.

De oorzaak van een beroerte is dat er een bloedstolsel losraakt in een van de bloedvaten welke door de bloedstroom vervoerd wordt naar de hersenvaten. Er ontstaat een afsluiting van het bloedvat in de hersenen waardoor het achterliggende hersenweefsel dat normaal gevoed wordt door desbetreffend bloedvat afsterft.
De klachten die als gevolg hiervan ontstaan hangen af van de plaats in de hersenen waar de bloedvatafsluiting heeft plaats gevonden.

Klachten die kunnen ontstaan zijn:

spraakstoornissen, verlammingen, motorische en sensorische stoornissen, duizeligheid, evenwichtstoornissen, incontinentie, geheugenverlies, vermoeidheid.
Naast lichamelijke klachten kunnen er ook veranderingen op mentaal niveau optreden; door chemische veranderingen in de hersenen verandert iemands karakter en reageert anders op bepaalde situaties dan dat hij/zij voorheen zou hebben gedaan. Voor de omgeving en voor de patiënt zelf is dat moeilijk te begrijpen en moeilijk om mee om te gaan. Frustraties ontstaan doordat iemand niet meer uit zijn woorden kan komen, het lichaam niet doet wat het zou moeten doen en de patiënt zijn zelfstandigheid in moet ruilen voor afhankelijkheid van anderen.

Bovengenoemde klachten zijn goed behandelbaar met schedelacupunctuur.

Voor meer informatie over schedelacupunctuur na een beroerte kunt u contact opnemen met Tao Dao Acupunctuur, tel: 06-42851717, taodao@hotmail.com

Deel dit bericht op

Lees ook

» Laat de zon maar schijnen!
» Als je gedachten vaak afdwalen…
» Vrouwen in de overgang solliciteren achteruit
» Zelfstandig wonen op latere leeftijd? Het kan met deze 7 tips!
» Wil je veel weten van weinig, of weinig van veel?
Redactie

08-05-2017 om 11:04

Tags:


Reageren op dit artikel