Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (8 stem, gemiddelde: 4,88 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Rode Bietjes THORAN

Dit gerecht kan met allerlei groenten worden gemaakt, zoals geraspte of in reepjes gesneden wortels, zoete aardappel, kool, in kleine stukjes gesneden sperziebonen, spruitjes (doormidden gesneden) etc. Als de groenten zelf geen vocht loslaten (bijv. sperzieboontjes, spruiten), dan moet je een bodempje water toevoegen tijdens het koken.

Hoeveelheden voor ongeveer 5 personen

4 middelgrote rode bietjes
2 eetl. kokosolie of ghi
1 theel. mosterdzaad
10 verse kerrieblaadjes
½ theel. asafoetida
snufje chilipoeder
handje geraspte kokos (vers of gedroogd)
1 theel zout
fijngehakte verse koriander of andere groene kruiden

1. Schil de rode bietjes dun (met een dunschiller) en snijd ze eerst in dunne plakken en dan in lange dunne reepjes, of gebruik de (keukenmachine met) fijne rasp.

2. Verhit de kokosolie of ghi. Draai de vlam laag, doe de mosterdzaadjes erbij en laat ze springen. Deksel op de pan en pan van het vuur zodat ze niet aanbranden.

3. Voeg daarna de kerrieblaadjes en de asafoetida toe en bak nog even onder goed roeren. Doe er vervolgens de bietjes bij met de chilipoeder en laat deze op een klein vuur zacht worden, onder af en toe roeren. De kokos doe je er halverwege bij.

4. Tenslotte zout toevoegen en de verse groene kruiden.

Rada’s Kookstudio
www.kookstudio.net

Deel dit bericht op

Lees ook

» Pompoencurry met witvis
» Key lime avocado pie
» Salade veldsla
» Kurkumaarop – Herfstdrankje
» Vega recept: Tomatenstoofpot met kikkererwten en champignons
Recepten

26-09-2017 om 13:50

Tags: ,


Reageren op dit artikel