Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Quinoasalade met bloemkool

Voor vier personen

• 100 gram quinoa
• 200 ml bouillon
• ½ kleine bloemkool
• 40 gram amandelen
• 40 gram dadels
• 8 gedroogde tomaatjes
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel sherryazijn
• ¼ citroen
• Bosje peterselie
• Zout en peper
• Sla naar keuze

1. Spoel de quinoa onder de kraan en doe het in een pannetje. Kook de quinoa gaar in de bouillon. Duurt ongeveer 20 minuten.
2. Rasp ondertussen de halve bloemkool tot fijne korreltjes.
3. Hak de amandelen in kleine stukjes en doe hetzelfde met de dadels en de gedroogde tomaatjes.
4. Doe de bloemkool in een kom en sprenkel er een beetje citroensap overheen.
5. Snijd de peterselie fijn.
6. Doe de quinoa, de tomaatjes, dadels en amandelen bij de bloemkool.
7. Maak een dressing door de olie en azijn te mengen. En giet dit in de kom.
8. Laat de quinoa uitlekken en voeg dit ook bij de bloemkool. Roer goed door en verdeel er nog wat sla doorheen. Proef het even en besluit of er nog wat kruiden en of zout en peper doorheen mogen!

Lotte Blesgraaf

Miss Bean is geboren als Lotte Blesgraaf en heeft als missie om gezond eten voor iedereen makkelijk, leuk en lekker te maken. Daarom leert ze je de fijne kneepjes van het veganistisch koken. Geen pakjes of zakjes, maar koken met pure en eerlijke producten en dat proef je.

Kijk voor meer lekkere recepten op www.miss-bean.nl

Deel dit bericht op

Lees ook

» Het wildplukseizoen begint!
» Paprikapuree van Ralph Moorman
» Alcoholvrije feestelijke drankjes
» Vietnamese Springrolls gepocheerde kip
» Snel en simpel koken volgens Jamie’s nieuwste kookboek
Recepten

11-04-2017 om 17:03

Tags: ,


Reageren op dit artikel