Pompoenpuree met hazelnoten

Dit heerlijke recept lust iedereen! Gezond, verwarmend en lekker.

Hoeveelheden voor pompoenpuree voor 8 personen:
• 1 kg. pompoen, niet geschild, in stukken gesneden
• 2 eetl.boter en wat klontjes boter om op het gerecht te leggen • 1 theel. gemalen venkelzaadjes • 1 theel. gemalen kardamonzaadjes • ¾ theel. versgemalen zwarte peper of 1 fijngesneden groene peper zonder zaadjes • 1 theel. gemalen koriander • 2 eetl. palmsuiker of rijststroop • 5 eetl. room (desgewenst) • 1 ½ - 2 theel. zout • 50 gr. geroosterde en grof gehakte hazelnoten of • 50 gr. geroosterde kokos • 4 eetl. limoensap

1. Stoom de pompoen gaar en pureer de pompoen met een aardappelstamper of in de keukenmachine.
2. Verhit de helft van de boter tot deze matig schuimt. Bak daarin de venkel, kardamon, peper en koriander.
3. Voeg de pompoenpuree, palmsuiker, room (als je wilt) en zout toe en kook alles onder goed roeren ongeveer 5 minuten.
4. Serveer met de hazelnoten en een paar klontjes boter erover en besprenkel met het limoensap.

www.kookstudio.net

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.