Paardenbloemthee

Taraxacum officinale. Dit krachtige kruid is nu in overvloed aanwezig, je hoeft maar naar buiten te gaan of je ziet wel ergens een gele knop opduiken.

.. Vaak tot ergernis van mensen die een strak aangelegd gazon hebben, daar steekt de paardenbloem ook de kop op. Maar wees niet boos op deze gele rakker, want het is een echte makker! Molsla Paardenbloemen zijn eetbaar. De jonge bladeren zijn minder bitter dan de volwassen bladeren. Door "bleken" kan de bitterheid worden verminderd, net als bij witlof. Traditioneel worden de bladeren hiertoe overdekt met zand. Ze worden dan molsla genoemd. Molsla is het jonge blad van de Paardenbloem. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte Paardenbloembladeren gezocht, vandaar de naam molsla.

Paardenbloemthee
De thee van de paardenbloem kun je gebruiken bij vele aandoeningen, omdat het de werking van alle klieren en de spieren in het maag-darmkanaal stimuleert. Door een verhoogde afscheiding van speeksel, gal en maagsappen verbetert de functie van alle spijsverteringsorganen.  Oogst voor 12 uur wat jonge blaadjes en verse bloemen. Gebruik per halve pot thee 2-3 eetlepels verse kruiden, overgiet dit eerst met een beetje koud water en laat de kruiden even wennen, giet er dan vervolgens een ½ liter kokend water overheen. Per dag 2-3 kopjes paardenbloemthee drinken. Deze thee is ook een goede voorjaarsreiniger en bevordert de eetlust en een slechte spijsvertering. Magische werking van Paardenbloem Paardenbloem is een echte Orakelplant, wie heeft er als kind nou niet de pluisbollen weggeblazen met een wens erbij… Als je Paardenbloemblad bewaard in de zuidwest hoek van je huis, zal er een gunstige wind over jouw huis en haard blazen. Om te weten of je succes in zaken zult hebben; Houdt een Paardenbloem onder je kin en kijk in de spiegel, de mate van de gloed op je kin zal de mate van het financiële succes bepalen. Een oud gebruik bij boeren was om het huis en de stallen in de lente te reinigen door ze uit te roken met Paardenbloemen.

Ik wens je veel plezier met dit mooie inheemse kruid.
Meer informatie op www.heksenkruid.info

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.