Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Paardenbloemmuffins

Het is voorjaar en dat betekent dat er weer volop  paardenbloemen aanwezig zijn. De meeste mensen vinden deze bloemen niet mooi en ze worden vaak als onkruid gezien. Ik zal ook niet snel een bosje plukken en ze op de tafel neerzetten. Wat je er wel mee kunt doen is veel leuker, je kunt ze namelijk eten. Paardenbloemen zijn erg gezond en bevatten gezondheidsvoordelen.

Je kunt ze natuurlijk ook makkelijk zelf plukken. Let hierbij wel op, dat je ze niet plukt in de buurt van een snelweg, want dan zijn ze erg vervuild en zitten ze vol met gifstoffen.

Het aller gezondste is natuurlijk om zowel de bladeren als de bloemen rauw te eten. De bladeren smaken nogal bitter en daarom is het lekker om ze in een salade met andere groenten te combineren. De bloemetjes smaken licht zoetig en doen het goed als garnering. Vind je het rauw echt niet lekker, probeer het dan te verwerken in een gerecht of maak er thee van.

Note: Ik vond de bladeren in het begin ook niet zo lekker, maar aan sommige dingen moet je gewoon wennen. Na verloop van tijd leerde ik de smaak te waarderen. Anders eten heeft soms een beetje tijd nodig.

Voor 2 muffins met paardenbloemen heb je nodig:

– 2 eieren
– 25 gram paardenbloemen blad
– 10 paardenbloemen (de gele bloemen)
– 1 ui (in kleine stukjes)
– 1 of 2 eetlepels sinaasappelsap
– 1 teentje knoflook
– gedroogde bieslook (lekker veel)
– Surinaamse kerrie poeder (deze is lekker pittig)
– Keltisch zeezout

Het is lekker om royaal gebruik te maken van kruiden, omdat de paardenbloembladeren nogal bitter zijn.

Bereidingswijze:

Pureer alle ingrediënten  tot een beslag, behalve de gele bloemen. Was je en knip de bloemen je in stukjes en roer ze er dan door het beslag heen. Stop ze in  een goed voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 45-60 minuten.

Eet en geniet!

Siggie Iggie.

www.zijeetook.com

Deel dit bericht op

Lees ook

» Herfstraapjespuree met pastinaak en paddestoelen
» Bananenbrood
» Snel en simpel koken volgens Jamie’s nieuwste kookboek
» De perfecte mancake
» Oma’s appeltaart
Redactie

02-05-2016 om 15:58

Tags: ,


Reageren op dit artikel