Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (16 stem, gemiddelde: 4,44 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Op je mooiste schoenen zonder pijn, nooit meer kromme tenen

Ze staan al jaren in de kast. Prachtige pumps, de mooiste enkellaarsjes en die boots waarop je vroeger altijd de stad inging. Naar ze kijken doet al pijn, ze aantrekken helemaal. Een op de drie volwassenen heeft last van Hallux Valgus, een vergroeiing van de grote teen. Het komt vooral voor bij vrouwen en doordat de grote teen steeds meer naar de andere tenen toe groeit, ontstaat een knobbel op de voet die het dragen van veel schoenen pijnlijk of zelfs onmogelijk maakt. Dat is lastig bij het lopen en balen voor wie een kast vol mooie schoenen heeft. Gelukkig zijn er manieren om de voeten weer moeiteloos in je lievelingslaarsjes te krijgen: de orthese van Epitact. Het is een soepele fixatieband die de grote teen corrigeert, zodat schoenen weer passen en de pijn verleden tijd is. Kom maar op met die dansfeestjes en herfstwandelingen!

Pijn als regel

Iedereen heeft weleens zere voeten, maar voor wie last heeft van Hallux Valgus is het regel en geen uitzondering. De naam komt uit het Latijn en betekent ‘scheve teen’ en dat is precies wat er aan de hand is. Het middenvoetsbeentje onder de grote teen wijst een beetje naar buiten, waardoor de grote teen als tegenreactie steeds meer naar binnen buigt. Zo ontstaat er een knobbel – bunion – op de buitenkant van de voet. Dit uitsteeksel wrijft constant langs de schoen, waardoor de huid gaat irriteren en er zelfs een open wond of gewrichtsontsteking kan ontstaan. Dat zorgt voor pijn en een verlies aan mobiliteit. Soms is het aangeboren, soms erfelijk, soms komt het door het dragen van slecht schoeisel. Hoe het ook zij: wie er last van heeft, trekt veel mooie schoenen niet meer aan. Omdat ze niet meer passen, of omdat een hakje zorgt voor nog meer druk en dus nog meer pijn.

Innovatieve voetcorrectie

Gelukkig hoef je niet met pijnlijke voeten rond te blijven lopen. Epitact heeft innovatieve producten die corrigeren, beschermen en de pijn verlichten. De Epitact orthese is zo dun en soepel, dat hij in elke schoen past. De externe pees van EPITHELIUM™ FLEX-siliconengel zet de grote teen weer recht, zodat de vervorming van de voet tijdens het lopen wordt tegengegaan en de gewrichtspijn wordt verlicht. Door ‘m dagelijks te dragen worden de klachten geminimaliseerd en ontwikkelt de aandoening zich niet verder. Voor wie de grote teen niet meer kan bewegen is er de Hallux Valgus beschermer met gepatenteerde siliconengel EPITHELIUM 26® – net zo elastisch als de onderhuidse weefsels en ideaal om druk en wrijving te verminderen. Niet langer is je voet, maar je outfit of stemming het uitgangspunt voor de schoenen die je draagt.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Epitact producten voor Hallux Valgus zijn ontwikkeld door voetspecialisten en verkrijgbaar bij apotheek en drogisterij of online in verschillende webwinkels. De range bestaat uit de Hallux Valgus corrigerende orthese (€34,95) en de Hallux Valgus beschermer (€19,95). Beide zijn wasbaar in het meegeleverde waszakje en draagbaar in elke schoen.

Hallus Valgus

Over Epitact

Epitact is specialist in voetverzorging met een uitgebreide range aan producten die beschermen en corrigeren. En dat is nodig, want we hebben er een handje van om onze voeten te verwaarlozen. Hoge hakken, slechte zolen, overbelasting – we houden er vaak helemaal geen rekening mee dat de voeten het hele lichaamsgewicht dragen. Het voorkomen van structurele voetproblemen is het hoofddoel van Epitact. Alle producten zijn ontwikkeld met innovatieve technologieën die garant staan voor maximaal comfort, ook als er sprake is van een correctie of behandeling. Van pijn in de voeten tot eelt en van blauwe nagels tot Hallux Valgus – Epitact heeft een gerichte en efficiënte oplossing voor elke voet. Zie voor meer informatie ook www.epitact.nl.

Heb jij last van Hallux Valgus?

Doe mee en win een Epitact orthese t.w.v. € 34,95.Ga naar www.lijfengezondheid.nl/mailenwin en vul hier je gegevens in.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Ontzuur uw lichaam
» Dansen voor je naar werk gaat
» Vrij van Veggie Food Fair
» Soepel schaatsend de winter door met Curcumine en Groenlipmossel
» Go with the FLOWEE
Redactie

12-12-2017 om 11:42

Tags: ,


Reageren op dit artikel