Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stem, gemiddelde: 4,40 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Makkelijke kerstrecepten voor een onbezorgde Kerst

Weet jij al wat je gaat maken deze Kerst? Waarschijnlijk heb je al inspiratie opgedaan in kookboeken, tijdschriften of al wat rondgesnuffeld op internet. Je wilt je familie en vrienden natuurlijk graag iets bijzonders voorschotelen. Koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, vindt foodblogger Brenda Hoff van www.brendakookt.nl. De kerstrecepten op haar blog zijn niet ingewikkeld, maar juist toegankelijk en makkelijk om te maken. Met de aanwijzingen en tips die zij geeft, is het echt niet moeilijk om een uitgebreid kerstdiner te serveren.

Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Brenda helpt ons graag een beetje op weg. Zelf vindt ze de ‘good old zalmcocktail’ die haar moeder vroeger altijd met de kerstdagen op tafel zette heerlijk. Ieder jaar smulden ze hier weer van. Haar favoriete hoofdgerechten zijn: rollade, kip met parmaham en cranberrysaus, Beef Wellington of gewoon een stoofgerecht als Bouef Bourguignon. Ook desserts doen het altijd goed zoals: pavlova, crème brûlée en de charlotte tiramisutaart met kerststerren.

Compleet menu

Indien je het niet zo makkelijk vindt om verschillende gerechten op elkaar af te stemmen, heeft Brenda voor jou al verschillende kerstmenu’s samengesteld. Zo is er een menu waarbij vlees een grote rol speelt. Maar er is ook een menu met vis in de hoofdrol. Ook aan vegetariërs is gedacht want voor deze groep staat er een compleet menu op de website.

stukjes vlees voor de gourmet

Gourmetten

De kerstdagen zijn ook het moment om het gourmetstel weer eens op tafel te zetten. Vooral met kinderen is dat een feest. Zo wordt het opeens helemaal niet erg om samen lang aan tafel te zitten. Gourmetten is bij veel Nederlanders een geliefde bezigheid en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Als je er wel een persoonlijk tintje aan wilt geven, kun je zelf van te voren gerechtjes uitzoeken of zelf stukjes vlees marineren .Op Brenda’s foodblog staat genoeg inspiratie voor homemade gourmetrecepten zoals een gekruid visspiesje of een slavinkje. Of maak het net iets specialer met stukjes hertenbiefstuk, lam en eendenborstfilet.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kun je wel wat tips gebruiken bij het organiseren van het kerstmenu? Stel het menu dan zo mogelijk deze week nog samen. Er is dan nog voldoende tijd om de recepten van tevoren uit te proberen en te proeven. Zo zorg je ervoor dat je tijdens het diner niet voor verrassingen komt te staan en kun je de smaak eventueel nog perfectioneren. Veel boodschappen zou je nu al kunnen halen of bestellen. Alleen de verse ingrediënten koop je op het laatste moment. Hierdoor kun je tijdens het diner zelf ook genieten en voorkom je dat je zelf de hele avond in de keuken staat.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Fitspiratie voor de feestdagen
» Alcohol en de feestdagen
Recepten

04-12-2017 om 12:45

Tags: , ,


Reageren op dit artikel