Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Hoe werkt een laserbehandeling

Een laser (Light Amplification by the Stimulated Emisson of Radiation) zendt in hoge frequentie een enorme hoeveelheid licht waardoor structuren in de huid verhitten. Gedetailleerd zal het oppervlakte van de huid worden behandelt, zodat zeer nauwkeurig alleen de gewenste huidoppervlakte zal worden onthaart. Met een laserbehandeling zijn we dus in staat selectief bepaalde structuren in de huid te behandelen.

De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd. Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot zeven behandelingen resultaat.

14-Banner Medisch LasercentrumEen 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.

(hirsutisme en hypertrichose) komt veel voor en is vaak erfelijk bepaald. Bij hirsutisme is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben (bijvoorbeeld in het gezicht, borst en buik).

medisch_lasercentrum_angelaBij hypertrichose is de haargroei bij vrouwen sterk toegenomen op plaatsen waar normaal gesproken ook haar groeit (bijvoorbeeld een sterke haargroei op benen en armen). Haren op ongewenste plaatsen kan leiden tot stress, ongemak en schaamte.

Vrouwen ergeren zich voornamelijk aan haargroei in het gezicht, oksels, liezen en op de benen. Mannen vinden vooral haren op de borst en rug storend. Om de beharing te verwijderen wordt gebruik gemaakt van scheermesjes, hars trips en chemische crèmes.

Angela Durge www.medischlasercentrumhaarlem.nl

 

 

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Mooi zijn, mooi blijven
» Dikke kleuters pesten vaker
» Geef een glimlach cadeau
» Huidklachten in het kort
» 5 tips van celebrities voor een stralende huid
Redactie

07-04-2015 om 11:11

Tags:


Reageren op dit artikel