Koude handen en voeten tegengaan doe je zo!

Koude handen en koude voeten komt door een slechte bloedsomloop. Het is dus belangrijk dat je de circulatie van je eigen bloedsomloop gaat stimuleren.

Dit kan op heel veel manieren, maar voor bij sommige oorzaken is dat niet mogelijk. Dit gaat meestal om ziektes, die zijn ook op een bepaalde manier te behandelen maar dat komt later in dit artikel.

Een van die ziektes is dan bijvoorbeeld ook het syndroom van Raynaud. Deze ziekte zorgt ervoor dat bij stress of slechte weersomstandigheden je bloedvaten nauw samen worden geknepen. Hierdoor is het moeilijker voor je bloed om rond te circuleren en bij al je ledematen terecht te komen. Hierdoor kunnen je vingers en tenen paars of geel worden en erg pijn doen.

Twee andere ziektes zijn diabetes en bloedarmoede. Mensen met een bloedarmoede hebben te weinig rode bloedlichaampjes. Dit kan via verschillende manieren komen, ook door voeding, door bijvoorbeeld te weinig ijzer te eten. Bij diabetes zijn je bloedvaten beschadigd waardoor de bloedcirculatie een stuk minder goed kan werken.

Beweging

De aller makkelijkste manier om van koude handen en koude voeten af te komen is beweging. Door genoeg te bewegen zal je de doorbloeding van de voeten stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je geen pijnlijk gevoel krijgt in je tenen, maar ook niet in je vingers. Ook is het belangrijk om regelmatig te sporten, hierdoor train je als het ware je bloedvaten zodat ze sneller bij lagere temperaturen gemakkelijker het bloed stimuleren.

Voeding

Een andere manier is goed op je voeding letten. Zorg je genoeg vitamines en ijzer binnenkrijgt en dan zou je in principe het minder snel koud moeten hebben. Een tekort aan vitamine B12 en ijzer zorgt er namelijk voor dat jij je erg snel moe kan voelen en het snel koud hebt. Een tekort aan ijzer kan er zelfs voor zorgen dat je haar uitval krijgt.

Roken

Nog een manier voor de rokers onder ons, stop er mee! Naast dat roken ontzettend slecht voor je is en tientallen soorten kanker en andere aandoeningen van kan krijgen, is het ook slecht voor je bloedcirculatie. Het tast namelijk je bloedvaten aan wat er voor zorgt dat het bloed moeite heeft om door je lichaam gepompt te worden.

Specerijen

Een ander trucje om je lichaam op te warmen, is warm eten en drinken. Ruil dus je gekoelde drinken in voor warme dranken, zoals thee. Er zijn ook specerijen die voor een warm gevoel in je lichaam zorgen. Kaneel, peper en rozemarijn zorgen voor een aangenaam warm gevoel binnen het lichaam.

Wellness

Maak gebruik van sauna's en massages. Op het web zijn er heel veel kortingscodes te vinden zodat je niet veel geld hiervoor hoeft te gebruiken. Door grote verschillen in temperaturen af te wisselen stimuleer je de bloedvaten. Bij masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd en is makkelijk te verkrijgen.

Verwarmde kleding

Door gebruik te maken van verwarmde kleding is het bijna onmogelijk om het koud te krijgen. Met de innoverende technieken van tegenwoordig is het erg gemakkelijk om een verwarming in je kleren te plaatsen zonder er maar enigszins last van te hebben. De verwarming is namelijk zo klein dat je hem niet kan zien of voelen. Met slechts een druk op een knopje voel jij de warmte al binnen 30 seconden door je lichaam stromen.

De electrisch verwarmde sokken zijn heerlijk voor in de winter, maar ook voor de wat koudere herfstdagen. De elektrisch verwarmde sokken hebben drie verschillen levels waarmee je de temperatuur kunt reguleren. De elektrische sokken zijn perfect voor mensen die last hebben van koude voeten en zijn ook nog is heel veel verschillende soorten te verkrijgen.

Zo zijn er drie verschillende soorten sokken. Een ski sok die ontwikkeld is voor de koudste temperaturen. Maar er is ook een dunne sok, die heel gemakkelijk in elke soort schoen glijdt (behalve 13 centimeter hoge hakken natuurlijk). De derde elektrische sok, is een sok die tussen de ski sok en dunne sok in zit maar ook zeer aangenaam is.

Naast warme voeten, is het natuurlijk ook fijn om warme handen te hebben. Gelukkig is deze innovatieve technologie ook ontwikkeld voor handschoenen. De handschoenen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Met de verwarmde motorhandschoenen zit jij altijd beschermd op te motor en heb jij niet het gevoel dat je vingers er af vriezen.

Er zijn diverse soorten elektrische verwarmde handschoenen, gemaakt voor heel diverse activiteiten. Als je net nieuwe handschoenen gekocht hebt of je te erg gehecht bent aan je oude paar kun je natuurlijk altijd gebruik maken van het elektrische paar verwarmde onderhandschoenen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.