Key lime avocado pie

Dit glutenvrije taartje van Miss Bean moet je geproefd hebben! Heel makkelijk te maken, lees gauw verder voor het recept.

Voor 1 taartje met een doorsnede van 20-22 cm

• 5 rijpe avocado’s
• 3 limoenen
• 110 ml ahornsiroop
• 5 eetlepels kokosroom, het gestolde room uit een blik.
• ½ theelepel vanille
• 200 gram amandelmeel
• 250 gram abrikozen
• 50 gram kokosrasp
• 1 el kokosolie, gesmolten

1.
Meng het amandelmeel, de abrikozen, kokosrasp en kokosolie in een machine tot een geheel en druk dit op een met bakpapier beklede bodem. Zet even weg.

2. Rasp van 2 limoenen de schil en zet even apart. Pers vervolgens alle limoenen uit en vang het vocht op.

3. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en stop ze met het limoensap, ¼ deel van de rasp, de kokosmelk, de vanille en ahornsiroop in de keukenmachine tot het een glad geheel is.

4. Proef of je het zoet genoeg vindt en stort het op de bodem, versier met de overgebleven limoenrasp.

5. Zet de taart ong. een uur in de vriezer om op te stijven en dien op. In de vriezer kun je de taart nog zeker 10 dagen bewaren.

Haal hem dan zeker een uur van tevoren uit de vriezer voor je hem gaat opeten. www.missbean.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.