Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Realiseer je goede voornemens in zeven stappen!

Je doelen bereiken voelt supergoed. Of het nu gaat om gezonder eten of meedoen aan de marathon van New York. Alleen jammer dat die mooie plannen en goede voornemens nogal eens voortijdig stranden. Maar, het kan ook anders. Maak in het nieuwe jaar je droomdoelen waar. Je kunt het. In dit artikel lees je een handig stappenplan om je doelen wél te bereiken!

Je doelen bereiken

Stap 1: Bepaal je doel en omschrijf het concreet

Achterhaal allereerst welk doel je precies wilt bereiken. Pak je laptop en schrijf het op. Bijvoorbeeld: meer bewegen, assertiever worden, meer me-time hebben et cetera. Beschrijf vervolgens wat je precies met je doel bedoelt. Aan welke voorwaarden moet het voldoen? Hoe ga je het aanpakken? Wees eerlijk tegen jezelf. Vraag je af hoe haalbaar en reëel je streven is. En… wanneer heb je je doel bereikt? Hoeveel tijd gun je jezelf? Stel een begin- en einddatum. Kost je doel bereiken veel tijd? Verdeel het onder in meerdere kleine doelen. Zo blijft het behapbaar en raak je niet gedemotiveerd.

Stap 2: Breng je doel tot leven

Je hebt bepaald wat je doel is. Fijn! Om dat streven tot leven te brengen werkt visualiseren. Sluit je ogen eens en probeer het als een filmpje te zien. Welk gevoel geeft je doelen bereiken je? Voel de euforie en de energie die het je geeft. Ook je ultieme doel in beeld brengen aan de hand van bijvoorbeeld een moodboard stimuleert enorm. Hang deze op een zichtbare plek in je huis en voed je zelfvertrouwen.

Stap 3: Heb een rotsvast vertrouwen in jezelf

Geloven in jezelf en erop vertrouwen dat je slaagt, verhoogt je kans op succes. Schud gevoelens van angst en falen van je af. Denk optimistisch en positief. Je voelt je direct veel sterker. Zeg tegen jezelf: Ik kan hét wel! Ik doe hét nu! Het lukt mij! Ik ben een kanjer! Je zult merken dat doelen bereiken zo gemakkelijker gaat dan wanneer je bijvoorbeeld denkt: het lukt mij toch niet.

Stap 4: Werk samen met anderen aan je doelen

In je eentje je doel willen halen, kan best moeilijk zijn. Breng daarom anderen op de hoogte van wat je gaat doen. Zij kunnen je steunen en nu en dan een extra zetje geven. Nog beter: zoek een maatje die hetzelfde nastreeft als jij. Je kunt dan op elkaar terugvallen als het even tegenzit, van elkaar leren, elkaar uitdagen, prikkelen en samen behaalde succesjes vieren. Doen, want samen sta je sterk!

Stap 5: Zoek contact met inspirators, rolmodellen…

Kijk naar, bestudeer en leg contact met anderen die dezelfde doelen als jij nu hebt al hebben gehaald. Waardoor zijn zij succesvol? Welke kennis, kwaliteiten en vaardigheden bezitten zij? Kijk het af en pas het toe. Volg eventueel trainingen, cursussen en workshops. Je doelen bereiken met de juiste inspirators, kennis en vaardigheden gaat een stuk gemakkelijker dan maar blijven aanmodderen.

Stap 6: Je doelen bereiken? Blijf gemotiveerd!

Werken aan je ultieme droomdoel vergt veel. Realiseer je dat. Vergeet dan ook niet om het leuk te houden. Vier daarom elk klein succesje – subdoel – dat je boekt. Maak een pas op de plaats en verwen jezelf met een aardigheidje. Dat is goed voor je zelfvertrouwen en zorgt er bovendien voor dat je gemotiveerd blijft.

Stap 7: Blijf flexibel

Je doelen bereiken, zal niet zonder slag of stoot gaan. Je zult op een gegeven moment met tegenslagen te maken krijgen. Wees je daarvan bewust. Echter, laat je er niet door uit het veld slaan. Blijf flexibel en staar je niet blind. Zoek naar alternatieven. Kan het niet linksom? Dan lukt het wellicht rechtsom. Zit zeker niet bij de pakken neer. Ga door. Houd vol. Want, als je echt wilt? Dan haal je je droomdoel.

www.sonneveltopleidingen.nl

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Alcohol lost niks op…..
» Geloof je het selfie?
» Ontdek jezelf, kies je kleur!
» Relatietherapie EFT wèrkt
» Gender
Albert Sonnevelt

26-01-2015 om 16:26

Tags: , ,


Reageren op dit artikel