Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Met de uitvinding van de computer werd ons beloofd dat dit apparaat ons enorm veel tijd zou besparen. Toegegeven, de computer neemt ons vaak veel werk uit handen. Maar tegelijk spreken veel mensen van een tijdrover, wanneer ze het over de computer hebben. Tegenwoordig wordt stress, zowel op het werk als algemeen in het dagelijks leven, vaak toegeschreven aan internet en het gebruik van sociale media. Onderzoek, uitgevoerd in Amerika, ontkracht deze veronderstelling.

Onderzoekers keken naar het internetgedrag van 1.800 personen om te kijken hoe het zit met stress door internet en trokken conclusies met betrekking tot de mate waarin deze mensen stress ervaren. Daarbij bleek dat mensen die veel gebruik maken van het internet niet meer stress ervaren dan mensen die weinig actief zijn op het wereldwijde web.

Vrouwen minder stress door internet?

Bij de mannen lag de hoeveelheid stress door internet nagenoeg gelijk, bij vrouwen was er zelfs sprake van minder stress wanneer ze internet en sociale media gebruikten. Overigens kunnen sociale media wel een oorzaak zijn voor meer stress, maar dat houdt niet direct verband met het gebruik van deze media. De stress wordt dan veroorzaakt door het feit dat men veel meer dan voorheen op de hoogte is van het wel en wee van vrienden en bekenden. Wanneer men zich dat nieuws (teveel) aantrekt, kan er gemakkelijk stress ontstaan.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Dynamische Neurofeedback
» Ontdek jezelf, kies je kleur!
» Stuur je mind op vakantie
» Geloof je het selfie?
» Klaar voor de liefde
Redactie

28-03-2015 om 9:33

Tags: ,


Reageren op dit artikel