Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

En de kinderen scheiden mee

Jaarlijks worden er ca. 70.000 kinderen geconfronteerd met de scheiding van hun ouders.
Dat is zowel voor ouders als kinderen een stressvolle gebeurtenis.

Een scheiding brengt emoties als onzekerheid, verdriet, boosheid, schuldgevoel,  en vaak ook opluchting met zich mee.

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Het betekent voor kinderen dat alles wat vertrouwd was, opeens gaat veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. In de workshop “..en de kinderen scheiden mee” wordt gewerkt volgens het Zandkastelenprogramma.  De workshop duurt een middag en is ontwikkeld met als doel de schade van een scheiding voor kinderen te beperken.

Kinderen leren beter begrijpen en aanvaarden wat er allemaal gebeurt door de scheiding. Het geeft ze handvatten om ermee om te gaan. Voorafgaand aan de workshop is een aparte ouderbijeenkomst waarin de coaches informatie geven over wat een scheiding betekent voor een kind. Verder geven de coaches ouders een aanzet om op een constructieve manier in gesprek te gaan met hun kinderen over de scheiding en alles wat daarbij komt kijken. Daarbij is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. De workshop is geschikt voor gezinnen waarbij ouders voornemens zijn te gaan scheiden en ook voor gezinnen waarbij de ouders al gescheiden zijn. Kinderen worden ingedeeld bij leeftijdsgenoten.

Op de ouderbijeenkomst komt verder onder meer het volgende aan bod:

  • Als ouders kinderen betrekken bij hun ruzies en conflicten, kan dit invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen en leiden tot loyaliteitsconflicten. Ouders krijgen aanwijzingen hoe het ontstaan hiervan te vermijden en te stoppen.
  • Een echtscheiding is voor zowel ouders als kinderen een proces, wat je kan vergelijken met een rouwproces. Rouw is een proces waar je misschien niet meteen aan denkt bij scheiding. Toch is dit een proces wat je doormaakt als je een scheiding meemaakt, ook de kinderen! Ouders krijgen informatie hoe zij de kinderen hierin kunnen begeleiden. Ouders krijgen na afloop van de ouderbijeenkomst informatie op papier mee naar huis.

www.paulabeentjesmediation.nl

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Het gladde pad naar verlichting
» Allemaal beestjes in je bed?
» Zin in seks? Partner niet?
» Lekker ding
» Gezond verstand vervuil je zelf
Redactie

23-05-2016 om 11:52

Tags: , ,


Reageren op dit artikel