Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Jonge kinderen met overgewicht blijken niet alleen vaak te worden gepest, maar ook zelf vaker te pesten. Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus MC en de GGD. Ze bestudeerden de groei, ontwikkeling en gezondheid van een groep vijf- en zesjarige kinderen en hun leraren op scholen in de regio Rotterdam.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat kinderen met overgewicht al in de eerste klassen van de lagere school gepest worden en zelf ook meer pestgedrag vertonen. Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor dat dikkere kinderen hun leeftijdsgenootjes slaan, schoppen of duwen. Met name jongens van die leeftijd blijken dergelijk gedrag te vertonen. Meisjes pesten met name door kinderen buiten te sluiten, te negeren of over ze te roddelen, maar dat heeft niet aantoonbaar te maken met eventueel overgewicht. De antipestprogramma’s van basisscholen richten zich veelal op de kinderen in de bovenbouw, maar schieten vaak tekort bij het voorkomen van pesten in de laagste klassen.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Hoe groter het wijnglas, hoe meer we drinken
» Vrouwen in de overgang solliciteren achteruit
» Ondersteunende communicatie geeft iedereen een stem
» Hij valt meteen in slaap na de seks
» Bewustwording, de nieuwe tijd?
Redactie

10-09-2014 om 15:45

Tags: ,


Reageren op dit artikel