Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Daglicht voor nachtrust

Wie overdag voldoende aan direct daglicht wordt blootgesteld, heeft ’s avonds minder problemen om in slaap te vallen. Ook de kwaliteit van de slaap en de duur ervan verbeteren aanmerkelijk wanneer men overdag voldoende daglicht krijgt. Deze conclusies hebben Amerikaanse onderzoekers getrokken uit gegevens over de levensstijl van een groep kantoormedewerkers.

Van de 49 onderzochte personen hadden er 27 een werkplek zonder ramen of een bureau dat ver van een raam af stond. De overige 22 kregen dagelijks meer zonlicht. De 49 proefpersonen kregen een vragenlijst, maar moesten ook enige tijd een armband dragen die registreerde hoe vaak en hoe lang ze aan direct daglicht werden blootgesteld. Door middel van de armband werden ook de slaap en de bewegingen gemeten. De resultaten waren opvallend; werknemers met overdag voldoende licht op de werkplek bleken gemiddeld 46 minuten per nacht langer te slapen dan hun collega’s zonder daglicht. Ze bleken daarnaast ook meer te bewegen, beter te slapen en zich fitter te voelen. Werken in een lichte omgeving zorgt ervoor dat onze biologische klok goed afgesteld blijft. Hierdoor wordt het natuurlijke ritme in stand gehouden. Dat bevordert de gezondheid. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Alcohol lost niks op…..
» Verdriet toelaten
» Gender
» Zes stappen naar een juiste mindset!
» Automatische geheugen-associaties
Redactie

26-08-2015 om 15:04

Tags: , ,


Reageren op dit artikel