Lifestyle Carlos Lens

We lezen het zo vaak en we horen het steeds meer; lifestyle dit, lifestyle zus, lifestyle zo… Maar wat is nu eigenlijk een gezonde lifestyle? Dit is voor iedereen anders. Zoals ik het omschrijf is het een gebied waarin je lekker leeft, waarin je je fit en gezond voelt.

Dit noem ik de zone. Als ik mezelf als voorbeeld neem en over de zone praat, dan betekent het dat ik in de top van mijn zone afgetraind ben. Droog gespierd, een laag vetpercentage, een hoge weerstand en een topconditie. Zie het maar als ‘Men’s Health cover fit’. Het dal van mijn zone is het punt waarop mijn T-shirts net niet lekker zitten en ik net iets teveel vet op mijn buik heb. Kortom, het omslagpunt waar ik uit moet kijken dat ik niet teveel ‘out of shape’ raak. Mijn gezonde lifestyle zit dus tussen het dal en top van deze zone. Deze zone zorgt ervoor dat je in balans blijft. Ga je iets teveel richting je dal, dan moet je meer gas geven om weer richting de top te gaan.

Lifestyle Carlos Lens

Rust, training en voeding horen in balans te zijn. Is dit het geval, dan heb je een lekker fit en gezond bestaan (tenzij er sprake is van een chronische aandoening of ziekte). Maar hoe bereik je de juiste balans? Hier volgt een aantal lifestyle tips: - Kies een redelijke doelstelling - Kies een training die je leuk vindt en bij je doelstelling past - Voeding is 80 procent van het geheel - Onderdruk stress - Combineer eten niet met gezelligheid - Voeden is niet vullen - Probeer niet te vaak te smokkelen, beperk dit het liefst tot 1 dag in de week - Never skip breakfast - Train hard, tenzij dat niet in je doelstelling past - Luister naar je lijf - Raadpleeg een fysiotherapeut bij teveel pijntjes - Probeer minimaal 6 uur slaap te pakken - Neem minimaal 1 uur ‘IK-tijd’ per dag - Smoesjes brengen je niets - Plan je dag een dag van tevoren, zo kun je niet de fout ingaan met eten - Train met iemand samen Ik wil niet teveel met het vingertje wijzen, maar ik probeer je handvatten te geven om je een gezonde lifestyle aan te leren. Ga niet van de ene op de andere dag op een dieet, maar probeer geleidelijk een verandering toe te passen, stap voor stap. Sportscholen zijn er genoeg tegenwoordig en ze zijn van vroeg tot laat open. Probeer minimaal drie keer per week een uur te trainen. Kies ook soms voor een groepsles, vaak train je dan harder omdat je door een ander aangestuurd wordt. Heb je genoeg zelfdiscipline, dan kun je zelf in de fitnessruimte aan de bak. Een combinatie van die twee is ook een optie. De kracht van de herhaling is voor een gezonde lifestyle van toepassing. Herhaal een gezond eetpatroon niet een week maar hou het maar minimaal acht weken vol. In acht weken tijd kun je echt al veranderen in een atleet, maar dan mag je geen steken laten vallen. Soms zijn mensen al supertrots en denken dat ze het goed doen omdat ze een week netjes hebben gegeten. Ze gaan zich vervolgens belonen met snoep en minder trainen. Als je de acht weken voorbij bent en met regelmaat traint zul je je beter voelen en als cadeautje ga je er beter uitzien. Deze gezonde lifestyle heeft een positief effect op je energie, je zult niet meer zo snel uitgeput zijn, je krijgt een beter concentratievermogen, het ziekteverzuim gaat omlaag, dus je baas is tevreden. Je gaat bovendien beter slapen en als toetje zie je er FIT uit. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Bammmmm!!!!! www.bycarlos.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.