Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Vrouwen die veel bewegen verkleinen daarmee de kans op borstkanker

Dat blijkt uit jarenlang Amerikaans onderzoek. Een grote groep vrouwen die de menopauze achter de rug heeft werd jarenlang gevolgd en periodiek ondervraagd over de mate van fysieke inspanning. Daaruit kwam naar voren dat het risico op borstkanker voor vrouwen die veel bewegen gemiddeld 10% lager ligt. Bij vrouwen met een normaal lichaamsgewicht is zelfs sprake van 30% minder kans op borstkanker.

Uitgangspunt is hierbij dat er sprake moet zijn van intensieve beweging, zoals rennen, tegen een helling op fietsen of aerobics. Ook bij intensief huishoudelijk werk, zoals het lappen van de ramen, is sprake van intensieve beweging.  De onderzoekscijfers hebben betrekking op vrouwen die minimaal een half uur per dag aan intensieve beweging deden.

Overgewicht, alcoholgebruik en hormoontherapie bij de menopauze zijn andere risicofactoren voor vrouwen met betrekking tot borstkanker. Gemiddeld krijgt één op de negen vrouwen te maken met deze vorm van kanker.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Carlos Lens en Lijf & Gezondheid
» Hardlopers blessurelopers?
» De ingrediënten voor een heerlijke golfvakantie in Frankrijk
» De e-bike, fietsaccu revisie
» Is Online Personal Training wat jij zoekt!
Redactie

10-09-2014 om 10:17

Tags: , ,


Reageren op dit artikel