Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

App laat zien hoe schoon lunchroom is

Via een speciale app kun je zien of een lunchroom door de test van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gekomen.

Op de zogenoemde Horeca Inspectiekaart is te zien welke broodjeszaken positief scoren op onder andere hygiëne. De beoordelingen van ruim 1600 lunchrooms zijn er op te vinden. Over een jaar moeten dat er 45.000 zijn. Aan de kleur die een lunchroom krijgt, rood, groen of oranje, is te zien of een bedrijf de zaakjes op orde heeft (groen), of er ‘een tekortkoming is gezien waarvoor een boete is opgelegd’ (oranje) of dat de lunchroom onder verscherpt toezicht staat (rood).

Zaakjes op orde

Op dit moment is er geen enkele lunchroom die met een rood stipje is aangeduid. In totaal hebben nu 878 lunchrooms een groene kleur en zijn er 32 oranje. Volgens de NVWA zijn lunchrooms ‘het type horecabedrijf dat de keuken over het algemeen op orde heeft. Andere types horeca die minder goede beoordelingen krijgen, worden na deze proefperiode van een jaar ook aan het overzicht toegevoegd.’

Dankzij een wetswijziging kan de autoriteit binnenkort ook melden waarom een bedrijf een bepaalde beoordeling heeft gekregen.

Bron: www.vwa.nl

 

Deel dit bericht op
Redactie

28-11-2014 om 12:16


Reageren op dit artikel