Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Amandel-perentaart

Voorbereiding: 10 minuten

In de oven: 45 minuten

Je hebt nodig:

* 200 g amandelmeel

* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes

* 3 of 4 eieren

* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout

* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom

* 4 el honing

* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd

* 50 g boter

* mespunt Keltisch zeezout

* ½ tl kaneel, meer naar smaak

* 1 appel, geraspt (laatste moment)

Extra’s:

* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.

* Of juist extra veel kaneel.

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

– Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig.

– Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda.

– Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem.

– Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm.

– Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart.

– Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven.

– Check of een satéprikker droog uit de taart komt.

Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.

www.oersterk.nu

 

Deel dit bericht op

Lees ook

» Alcoholvrije feestelijke drankjes
» Beauty Berry Booze
» Een Ayurvedische milde maaltijd
» Buddha bowl
» Appeltaartontbijt
Redactie

07-07-2015 om 11:38

Tags: , ,


Reageren op dit artikel