Hoe stoer zijn deze vegan hotdogs?

Geen rare ingrediënten, want het ‘worstje’ is gewoon een gemarineerde wortel. Doordat de wortel gekookt is en een donkerdere kleur krijgt door de marinade, is het bijna niet meer te herkennen als wortel.

Mijn vriend had geen idee wat hij at, geweldig! Fop je man, familie en kinderen met deze lekkere vegan snack.

Vegan hotdogs (carrot dogs)

Voor 8 worteldogs:

  • 4 winterwortels
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 el (appelcider)azijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 8 witte puntjes
  • 1 potje augurken
  • gebakken uitjes
  • mosterd

Schil de wortels en kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen in koud water zodat ze niet doorgaren. Neem een afsluitbaar zakje (zip lock) en giet daar de ketjap, azijn, de knoflook en het paprikapoeder in. Vul eventueel aan met een beetje water zodat de wortels helemaal onder staan. Laat ze hier minstens een nachtje in marineren, langer kan ook. Ze krijgen zo precies de kleur van hotdogs. Bak ze in wat olie met eventueel nog wat extra marinade in de pan (dit dikt in) en serveer halve wortels de op de witte puntjes met augurk, mosterd, ketchup en gebakken uitjes. Veganistisch recept Voor 4 personen Duurt ongeveer 15 minuten (excl. marineren).

Kijk voor meer lekkere recepten op http://www.veggievariation.nl/

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.